Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z FB

Dvě vize

V krátkém tripu mě jako vždy zaplavil božský úžasný pocit hrdé posvátné Vznešenosti a režisér tripu mi řekl, že mi ukáže dvě vize. V prvním byl šlehající oheň, jehož plameny dosahovaly až ke mě a tvořily všechny tvary, prostě všecko.

V jádru ohně byla jen rovnoměrná oslňující Zář, která se čím dál od Zdroje měnila na pevnější a hmotnější tvary. Bylo zjevné, že vyšší světy jsou našemu podobné, jen jsou ve všem jemnější a dokonalejší. Těmi budeme procházet.

Pak mi režisér tripu řekl, že mi ukáže druhou vizi. Byl to jas, který rovnoměrně naplňoval Vše. Mám prý pochopit obě vize, mají stejnou platnost. Vše je tvořeno Absolutnem.

Jednota i Mnohost existují současně v Jednotě protikladů... Prostě filosofická přednáška jako vždy.

Jednalo se o indukovaný flashback. Ten se dělá úplně stejným postupem jako normální trip, jen se nepoužije psychedelikum. Po několika stech tripech už to není zapotřebí, trans přijde i bez zesilovače. Ničím jiným psychelika ani nejsou.

 

 

Posvátnost rozšířeného vědomí

Což si ujasnit pojmy a souvislosti psychonautiky RV s náboženstvími? Podle mne si mnoho psychonautů neuvědomuje plný rozsah toho co dělají. Vždyť zážitek RV je víc než objevit Ameriku, jsou to zcela nové světy!

 Význam své práce podceňují a nepracují tak efektivně jak by mohli. Často proto, že se toho skrytě bojí. Nelze se tomu divit. Zažil to každý.

 Psychonauté pracují nejčastěji sami, výjimečně v malé skupině. Připomínají tak zasvěcence dávných mysterií. Těm se podobají i malé psychonautické církve jako Santo Daimé. Rozšířené vědomí ale zažili i někteří věřící velkých náboženství. Vždyť právě ono tato náboženství založilo.

Co je vlastně rozšířené vědomí? Vědomí se rozšíří do dříve neznámých oblastní nadvědomí, které nás svou Hypergenialitou a mocí silně přesahují. Proto je možno tvrdit, že si tripy RV sami netvoříme, nemáme na to.

To napovídá, že je tu souvislost s působením Boha nebo bohů, o nichž se mluví ve různých svatých knihách.  https://cs.wikipedia.org/wiki/B%C5%AFh

Je možno přibližně říci, že při RV vidíme Boha. A nejsme přitom lidé, ale na chvíli získáme část Jeho Dokonalosti, Nekonečnosti a Věčnosti. V bibli se to popisuje jako vytržení ducha.

Jedná se tedy o mystiku, viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Mystika Zde v tripreportech se často popisuje jako smrt ega. Mystikové tomu říkají mystická smrt a vzkříšení. A to je právě podstata všech náboženství.

Kdo takové zážitky popsal, byl v některých případech církví prohlášen za svatého, i když ho často nejprve pronásledovala jako kacíře. Mnoho mystiků bylo popraveno nebo vězněno.

Podmínkou svatosti je zázrak, což je forma Daru Ducha čili charisma. Důkaz, že Bůh projevil někomu svou přízeň.  A právě trip RV je jedním z hlavních Darů Ducha a Poznáním. Rovněž sem patří léčitelství, jasnovidectví atd.

Knihy sv.Terezie z Ávily, přední oficiální Učitelky církve, zejména Hrad v nitru, obsahují rozbor tripreportů, viz  https://www.databazeknih.cz/knihy/hrad-v-nitru-132463 Jsou sice v rámci křesťanské věrouky, ale jinak to tenkrát nešlo. Podobnost se zážitky psychonautů je velká.

Zvláštní život mystiků je obsahem řady knih, např. http://v.dvorakove.sweb.cz/denik.pdf  či http://intago.sweb.cz/svati.htm nebo https://www.databazeknih.cz/knihy/zivot-132806 které ovšem církev ignoruje, protože narušuje její zájmy. Mystik totiž církev už nepotřebuje...

Nejde o církev. Rozšířené vědomí člověka silně ovlivní. Platí obecné pravidlo, že co vnímáme, to nás ovlivňuje úměrně doby a intenzitě vnímání. Podrobný popis a souvislosti už sem nechci psát, to už je pravá esoterika, mnoha lidem by se to nelíbilo. Proto zasvěcenci nevystupují veřejně a církev to zametá pod koberec.

Postupně se začnete seznamovat s velkou neznámou vědou zvanou mystické procesy

Jde v ní o základní parametr duchovního rozvoje a to je stupeň přijetí RV, tomu právě ty tripy vedou. Pak už je tpo jen otázka doby a zátěží, což je další velká věda...

Výsledkem RV je, že vyšší Já s vámi začnou pracovat. Stručně řečeno přitahovat k Sobě. Jsme pro ně jakýmisi VIP. A to nám silně změní život a to navěky... Popsat ho je dost složité. Žádná selanka to ale není.

Vlastně se dostaneme do jejich školy, tedy Univerzity, kde nás začnou učit a ovlivňovat podle svého. Píše o tom i bible, ale skoro nikdo to nedělá. Je v tom tedy i určitý stupeň podřízenosti, jako v každé škole.

 

 

Proč utekli z psychonautiky?

Jelikož pozoruji psychonautiku rozšířeného vědomí už 30 let, mohu otevřít otázku, proč tolik lidí z ní utíká. Takových jako dr.Grof, který v ní dělá přes 60 let, je velmi málo. Utečou skoro všichni a dost brzo. Deset let a víc vytrvá jen hrstka. Proč? Vždyť zajímavější obor ani není!

Tím by se měl zabývat odborný výzkum, řeklo by to mnoho zajímavého. Ale zatím jsem nic takového nezaznamenal.

Nepočítám ty, kteří se k psychonautice dostali jako k zábavě ani ty, kteří To jen chtěli jednou, dvakrát zkusit.

Jelikož jsem psychonautů s vážným zájmem znal desítky, mohu jen odhadovat. Pravý důvod vám totiž nesdělí, jen si budou vymýšlet, třeba to, že našli co hledali.

Psychonautika je však tak odlišná od představ o ní, že tuto výmluvu nelze brát vážně. Často si pravý důvod ani nechtějí uvědomit....

Podle mne je to proto, že se jejich počáteční naděje nenaplnily. Zážitky rozšířeného vědomí byly úplně jiné než čekali, tedy chtěli. Ohromení z vizí a pocitů je přivedlo k útěku.

Znám ovšem takové, kteří sice utekli, ale občas tripy mají. Odmítají však o důvodech mluvit, což je velká škoda. Jejich přístup už není tak vážný jako dřív, berou psychedelika spíš jako zábavu. Trochu se to podobá syndromu vyhoření...

Dozvěděli se věci, které nechtěli vědět. „Bylo mi lépe, když jsem nevěděl...“ Takto pregnantně se vyjádřil jeden z těch, kteří se v 90.letech vrátili z Amazonie.

To je i důvod, proč zájem přichází a odchází ve vlnách. V 60.letech byla vlna LSD, v 70.letech vlna trávy, v 90.letech móda ayahuascy a nedávno vlna Bufo Alvarius, která už také končí... Vždy a opět se poznává už dávno poznané a popsané... Dál se ani nejde.

Ale nevadí, zážitky mnohé ovlivnily a to silně a trvale. Takže i krátká aktivita má velký význam. U většiny lidí ani není vhodné, aby se dostali moc daleko...

Psychonautika rozšířeného vědomí je velmi dlouhá, složitá a dost těžká proměna, o které se skoro nic neví...

Co si o důvodech myslíte vy?

 
 

 


Poslední fotografie


Kontakt



Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 73081
Měsíc: 1262
Den: 41