Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čtyřikrát o mystice a channelingu

Nejlepší mystická zkušenost je ta naše

Čist knihy od klasiků mystiky je sice velmi zajímavé, ale jak mystikové sami říkají, nelze To popsat. Už jen proto, že je to z vyššího vědomí, kde je vše jinak. Podobné by bylo pro našeho psa, kdyby se na chvilku napojil na naše myšlení. Jistě by ho to šokovalo, a ani sebelepším štěkotem by nebyl schopen ostatním psům popsat co zažil. Dokonce by si na to ani nemohl přesně vzpomenout.

Proč? Protože už nemá rozšířené vědomí, které je podmínkou mystického zážitku. Jak se k němu dostat? Prvním krokem je naučit se channeling, knih, učebnic a kurzů je moc. Je to komunikace s vyšším vědomím.

Druhým krokem je prožít rozšířené vědomí naplno. Třeba při holotropním dýchání. I o něm je také řada knih a kurzů. Není to pro každého a napoprvé se také vše nezažije. Chce to vytrvalou práci. A učit je od těch, kteří už mají velkou praxi.

 

Božské pocity v mystických meditacích

Vlastně všechno děláme pro pocity. Nic víc nás neovlivňuje, než právě ony. Pocity jsou totiž symbolem našeho stavu. Jdeme za lepšími a vyššími pocity. To je duchovní vývoj.

V mystické meditaci v rozšířeném vědomí jsme na návštěvě božských světů a vnímáme kromě vizí, často vířivých archetypů vyjadřujících nejhlubší zákony Stvoření, i Jejich nám neznámé božské pocity, které jsou ekvivalentní vizím.

Těžko jejich dokonalost popsat, jsou dokonalejší než orgasmus. Obsahují totiž jistotu hrdé vznešenosti Krále králů. Vhled a nadhled do Všeho. Trvale je mít nemůžeme, protože lidem nepatří. Ale i tak mají ohromný význam, i když nás mohou poplašit. Jedna jediná taková meditace nám může nastartovat velmi intenzivní duchovní vývoj, který však vůbec není snadný ani rychlý. Ale to je další velká kapitola.

 

Co s tím, bože, mám dělat?

Po prvních několika ohromujících  mystických meditacích jsem měl velkou obavu nejen o to, jak se s ohromujícími zážitky vyrovnat, ale i pochopit, co s nimi mám dělat. Vždyť jen zčásti jsem ten úžasný, neuvěřitelně složitý svět chápal v meditaci, ale po ní nezbylo skoro nic, jak mi zvýšená inteligence zmizela.

Kdepak si myslet, že u Boha je nějaký klid, tam se pracuje, věčně a dokonale. V meditaci se zapomene, že lidský svět existuje. Vyrovnat se s tím, je nadlouho a jde to jen zčásti. Ohromení je vlastně stále. Kladl jsem si otázku, co si z meditací mám vlastně odnést, když vlastně si ani přesně nepamatuji, co v nich bylo. A jaký vliv na můj život to má vytvořit. Proč mi je vůbec dávají?

Až po letech jsem pochopil, že je to vlastně jednoduché. Nečeká se, že vše pochopím, to ani nejde. Jsme jen lidé s omezenou inteligencí a má to tak být. Ani si nemohu nic  toho úžasného světa zapamatovat, protože je tak jiný.

Hlavním účelem meditací je zvýšení velmi důležitého parametru, který se nazývá Stupeň přijetí Boha. Ten totiž určuje rychlost duchovního vývoje.

Klasická náboženství vytvářejí jen malé hodnoty tohoto parametru, protože neobsahuje skutečné setkání s Bohem.

Mystické meditace otvírají silné spojení s Bohem, a to se projeví v tomto, ale hlavně v příštích životech. Proto je mystika nejrychlejší cestou k Bohu.

 

Channeling a mystika

Když čteme díla klasiků mystiky, setkáváme se i s popisy jejich komunikace s božským. Může to být Hospodin u proroků, Kristus, Duch Svatý, Panna Marie atd. Dostávali instrukce, rady, odpovídali jim na otázky. Vždyť celý Starý zákon je o komunikaci s Hospodinem. Podle mne však dostávali méně informací než potřebovali.

Proto mne velmi zaujalo, když dr.Moody v knize popsal channeling https://en.wikipedia.org/wiki/Raymond_Moody Hned jsem ho zkoušel, ale nešlo mi to. Naštěstí to šlo přátelům, takže jsem je využíval na své otázky. Není to těžké, ale nemusí to jít hned. Má to svůj vývoj. Ostatně i metoda s kyvadélkem je také channeling.

Šlo mi to až později. Tak jsem zjistil mnoho zajímavého o sobě, o zákonech karmy a o mystice. Dostal jsem i instrukce, jak správně provést mystickou meditaci. Vždyť ta není nakonec nic jiného, než zesílený channeling.

Pomocí komunikace jsem vstoupil do mystické meditace a hlas mne provázel, ukazoval a vysvětloval. Po meditaci jsem se vždy ptal na to, co jsem zapomněl či nepochopil. Ptal jsem se i na významy snů a zvláštních událostí a tak ještě víc pochopil božské zákony, které se tak liší od toho, co učí církve.

Z mnohaleté zkušenosti vyplývá, že o channeling je daleko menší zájem než o mystické meditace. Důvod je asi v tom, že váhají přijmout informace od někoho, kdo zjevně není člověk, ačkoliv mluví lidskou řečí. Navíc je velmi informován a svou inteligencí nás značně převyšuje, což našemu egu vadí. Nechce, aby ho někdo učil.

O channelingu je mnoho knih, učebnic, kurzů i webových stránek. Třeba https://channeling.com/

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Poslední fotografie


Kontakt



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 74434
Měsíc: 1522
Den: 97