Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co mi dalo rozšířené vědomí

Už v prvních tripech mě doslova fascinovala jasná a přesná logika postřehů a informací, které jsem dostával. Zcela se lišila od všeho, co jsem znal. Právě to jsem dosud všude marně hledal.

Pochopil jsem, že skutečná duchovnost nejsou nějaké ezobláboly,  mýty či demagogie svatých knih, ale holá realita, dokonale vnímaná a pochopená.

Prostě zasvěcený vhled a nadhled na nejrůznější otázky od filosofických po ryze praktické i osobní.

Tripy zjevně zesilují stav ve kterém jsme. Tyhle sklony jsem totiž vždy měl, ale daleko méně dokonalé. Tripy mi je pomohly rozvinout, nazval jsem to strategickým myšlením a rozhodováním. Viz http://intago.sweb.cz/Strategicke-rozhodovani.htm

Podobně některé slavné knihy a filmy nám ukazují, co nevidíme jasně. Proč to tak nemají všichni lidé? Podle mne proto, že nejsou ochotni tomu věnovat čas a energii, jsou líní vnímat a myslet. Jsou povrchní, silně ovládáni emocemi a předsudky.

Na druhé straně toto dokonalé vnímání ukazuje, že situace je vlastně horší, než se nám zdá. Máme rádi klid a pohodlí, a proto si raději nasazujeme růžové brýle, nebo strkáme hlavu do písku. Odmítáme vidět realitu jaká opravdu je.

Proto se často mýlíme a na své omyly doplácíme, ale to si nechceme přiznat a stále je opakujeme...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Poslední fotografie


Kontakt



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 74106
Měsíc: 1340
Den: 63