Jdi na obsah Jdi na menu
 


Psychonautika jako sport

17. 2. 2022

V debatách se setkávám s podivnými názory na mne. Mnohým prý připadám jako mimozemšťan, což mne rozčiluje. Pokusím se vyjádřit moje motivy. Důležité je totiž to, co od psychonautiky očekáváme, což se nám zčásti splní.

Lidem většinou jde o rekreační využití. Dnešní život je hodně pragmatický, náročný a stresující v zaměstnáních. Lidé se proto chtějí uvolnit. A jednou z možností jsou psychedelika či alkohol. U mě však byl důvod úplně jiný. Já se nikdy v práci nenadřel, naopak.

Hlavně dobrodružnost, to je moje povaha. Odmala mě zajímaly sporty, dělal jsem kdeco. Začal jsem s koňmi, pak motorismus, vodní i letecké sporty. Často adrenalinové zážitky, dost náročné i nebezpečné. Však mám i trvalé následky z mnoha havárií z paraglidingu. Zažil jsem jeho divoké začátky, rovněž dříve u windsurfingu.

Vždy mi šlo o to se seznámit s novým neznámým sportem, což dalo hodně objevitelské práce. Vše důkladně promyslet. Hledat informace, což bez internetu nebylo snadné, znát a aplikovat fyzikální zákony, naučit se a zkoušet techniku sportu, vyvíjet každý detail vybavení, aby výsledek byl co nejlepší.

Právě ten důraz na výsledek, to je motor všech sportovců. Nějaké řečičky nikdo nebere vážně. Ryzí pragmatismus. Vzájemně jsme se ovlivňovali, učili, hledali lepší cesty. Doslova disciplinovaný hon za výkonem.

A když jsem přišel s psychonautice, bral jsem ji jako další sport. Přinesl jsem si své zvyky, což se velmi osvědčilo. Takže jsem se rychle učil, zkoušel kdeco a držel se toho, co se osvědčilo. Zkoušel jsem nové metody, zejména kombinace psychonautiky s channelingem se velmi osvědčila. Dal jsem na přednáškách dohromady pár přátel, vzájemně jsme se učili novému, často nikde nepopsanému.

Pak už šlo jen o to účelně pokračovat. Vše je věc vývoje a zkušeností. Vlastně je to u všech branží stejné. Úsilí přináší výsledky... Ukázka channelingu https://www.youtube.com/watch?v=dAGoFpVSNsU

Sborník článků je na http://intuice.mysteria.cz/FB.htm

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Poslední fotografie


Kontakt



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 2
Celkem: 74430
Měsíc: 1521
Den: 98