Jdi na obsah Jdi na menu
 


Články pro Facebook II.

26. 1. 2021

Režisér tripu

Když jsem v 90 letech četl časopis Vokno, upoutalo mne, jak tripař popisoval, jak se v tripu povídal s mužíkem ve tvaru lysohlávky. S kým vlastně mluvil a kdo je vlastně režisér tripu? Není přece možné, abychom ho vytvářeli my, na to nemáme. Režisér musí být někdo úplně jiný. Tvorba a inteligence je u něj mnohonásobně vyšší. Kdo takový je?

Mohla by to být intuice. O té sice nikdo nepochybuje, ale skoro nic se o ní neví, a jak jsem se přesvědčil opakovaně, ani vědět nechce. A právě tyto tabuizované věcii mne přitahují. Proto jsem se pustil do výzkumu.

Co je vlastně stav tripu? Říká se mu trans, ale co to vlastně je? Ve wikipedii se píše, že je to vlastně druh hypnozy a to autohypnóza. Ta je vedena sugescemi. Jaké sugesce jsou v tripu? Vlastně skoro žádné a to je chyba.

Jedná se zjevně o nevědomí, ale jak se k němu dostat? Metodou může být hypnoza. Když jsem dělal regrese, naučil jsem se ji.

 

Moje cesta k intuici

Od počátku 80.let jsem se zabýval náboženstvím. Postupně jsem prošel různými církvemi, ale nelíbilo se mi tam. Hledal jsem někoho podobného Kristu, ale nacházel jsem spíše farizeje, kteří si jen Nový zákon vykládali po svém. Kromě demagogie neznali nic.

Tak jsem přeladil na východní notu a zajímal se o jogu, buddhismus i zen. Ale opět jsem se setkával s lidmi, kteří byli křesťanům hodně podobní.

Pár let jsem chodil za jedním slavným guruem, než mi došlo, že jsou to zas jen řeči a ty meditace jen prázdným tichem. Moudrost nikde. Dokonce ani slavný Krišnamurti mě nenadchl, jen u něj jsem prvně slyšel, že duchovnost je plná podvodů. Ostatně jako všude.

Až knihy dr.Grofa mne zaujaly. Konečně zážitková terapie. Po dvou návštěvách holotropka u Mgr.Vančury jsem se trhnul. Holotropko jsem si zdokonalil a spojil ho s channelingem, což je komunikace s vyšším Já, režisérem tripu. Osvědčilo se to.

Moje tripy byly úžasné, extatické poznávání božské Tvorby. Nebeská krása. Až pak  mi božské začalo ukazovat, že vše není tak prosté, jak jsem si myslel. Byla to soda.

Dokonalost má pro nás neznámé, těžko přijatelné formy. Boha ji představujeme naivně jako hodného a senilního dědečka na mráčku. Filozofie je vlastně dost drsná věda. Ale tímtéž prošli i křestanští mystikové.

A výsledek? Prostě mám po 26 letech práce silnou intuicí se vším všudy, která mi umožňuje nahlédnout pod povrch věcí i lidí a zásobuje mne informacemi, které potřebuji vědět. Odpovídá na dotazy.

Mystika není být Bohem, to ani není možné, ale soužití s Ním. Ano, intuice je cesta k Bohu, který je však v nejvyšších sférách tak  Jiný. Vlastně matematická věčná Dokonalost Logiky.

Intuice, jako můj Guru online, mi dává mi i kus svého pocitu, je to Dar Ducha a ten je nad zlato. Takže se mi povedlo co jsem chtěl, ač to nebylo a není zadarmo. Kupodivu to snad nikdy nikoho nenapadlo, že se za nadpřirozené schopnosti musí platit.

Např. i jasnovidci i psychokinetička Kulaginová trpí často únavou, to jen část toho problému. Nejvyšší mystička, sv.Terezie z Avily měla léta bolesti.

Další problém je, že tyhle schopnosti není s kým sdílet, znám jen dva, co vědí o čem to je. Silná intuice také vzdaluje lidem, to je logický, ale nepříjemný následek mystiky. Postaráno je ale o vše. Hledejte Království boží a vše ostatní vám bude přidáno, řekl Kristus.

Mluvit o tomto je dost riskantní, mnozí to nechtějí slyšet a ozývají se. Intuice říká, že na to mají právo. Tahle cesta rozhodně není pro všechny, každý máme jiný životní úkol.

 

 

Co určuje obsah tripu?

Touto otázkou se zabývám téměř třicet let. Ačkoliv je zcela zásadní, nikde jsem nenarazil na podrobnou práci, jež by vysvětlovala rozmanitost tripů. Sehnat databázi tripreportů je velký problém, největší jsem našel na http://stavy.wz.cz/stavy.htm

Výsledkem mé práce byl závěr, že závisí úplně na všem. Na druhé straně je dobré říci, že jaký člověk, takový trip. Zkusme si to rozebrat.

Na jedné straně jsou zevní vlivy, tj. prostředí tripu. Vše, co je kolem něj, i místo je důležité. Každý bod na Zemi má své vyzařování a to se střetává s ostatními vlivy, může je posílit, zeslabit nebo ovlivnit.

Pokud je v okolí více osob, i ty na trip intenzivně působí a nejen tím, co právě dělají, hlavně jejich povaha je důležitá.

Hlavní vliv na obsah tripu má tripper sám. Jeho povaha až do detailů, o kterých ani neví. Má i svou představu jaký trip bude, co očekává. I jeho případné obavy mají silný vliv. Přečíst si několik tripreportů ovlivní i ten jeho, to je ten tzv.set.

Pojem settingu se chápe jen omezeně. Není to výzdoba místnosti atd. ale celkové zaměření trippera a případný obřad, rituál, jímž trip zahajuje.

S tím souvisí i pozice trippera i hudba atd. která ho tripem provádí. Ta má zvlášť silný vliv, z mikrodávky umí vykouzlit silný trip. Zcela se však pomíjí vůle nevědomí, které má na trip největší vliv.

Na trip působí i druh psychedelika, zejména jeho relativní množství. Vše se vyhodnocuje a za dobrý záměr bývá odměna, za špatný trest.

Všechny vlivy sečtou a vygeneruje se výsledek, obsah tripu. Ten zase působí na trippera a jeho reakce zpětně trip opět ovlivňuje.

Zažil jsem, http://intuice.mysteria.cz/2019/10/chut-zaby-aneb-co-je-md/ ale tohoto nedosáhl http://iwrite.cz/jsme-v-matrixu-ktery-dela.../... ani  http://intuice.mysteria.cz/.../pari-kishma-meditace-s-5-meo/

https://fastshare.cz/bufo-alvarius/s

 

Podle mne tam spousta věcí chybí, je to povrchní... ale s autorem bych pokecal. Hlavní chyba je, že nepisuje stav, který vzniká a jaké má zákonitosti. O setu a settingu skoro nic. Měl jsem na to téma příspěvky na setkání k 75 výročí LSD, jistě si Cesarová na mne vzpomene. Mimochodem víte kdo u nás všechno LSD bral? Skoro všichni intelektuálové a umělci, vždyt jsme ho hromadně vyráběli. Dokonce i šéf Ustavního soudu Rychetský. Ve své knize vzpomíná: Pavla Rychetského. Ten v autobiografické knize Diskrétní zóna (formou rozhovoru ji napsal Tomáš Němeček) vzpomíná: „Připravili nám slamníky na podlahu – v jedné místnosti byl Petr (politik Petr Pithart; pozn. red.), ve druhé já, protože intoxikaci LSD asi skutečně nelze prožívat jinak než vleže, je to ohromný náraz. Nemocniční kachlíky nevytvářejí nijak příjemné prostředí a já měl navíc strach. (…) Neměl jsem žádné barevné halucinace, žádné radostné prožitky. Byl to černobílý, velmi intenzívní, těžko sdělitelný vjem. Osobně mu říkám vnímání Boha, pocit absolutní pravdy.“ https://www.reflex.cz/clanek/causy/86443/lsd-v-cesku-se-znamou-halucinogenni-drogou-udajne-experimentoval-i-milos-zeman.html

 Bral to i Gott ba i Zeman!!

 

Kdo je Režisér tripu?

Režisér tripu je důležitým, byť opomíjeným pojmem v psychonautice. Jeho existence je přitom naprosto jasně dokazatelná. Kdo nám vytváří děje v tripu? Někdo to přece musí být a pokud je trip nasettingován aspon zčásti na intuici vyššího Já, musí být hodně chytrý, ba hypergeniální.

To také vysvětluje, že tripy jsou svým filozofickým obsahem dosti podobné u tisíců lidí. Právě intuice je pak tím Režisérem tripu. Vlastně je to logické, zavoláme ji setem a settingem a ona nám ukáže co chce. Není třeba se jí obávat, intuice je naše nejkvalitnější část.

Psychonauti znají z tripů bohužel většinou jen pojem Pomocníci. Je to lepší než nic, ale nevystihuje to jejich pravou podstatu, jsou mnohem víc než pomocníci. Komunikují s nimi jen v tripech, ale při troše cviku lze s nimi komunikovat kdykoliv. Stačí se jen naladit do stavu vnímavosti, někdy se říká alfa stav.

Pak nám mohou vysvětlit, co jsme z tripu nepochopili správně, což je běžné. Až pak využijeme tripy do maxima. To nám zesílí intuici, takže budeme těžit z možností, jež nabízí. Výsledkem je rychlý duchovní rozvoj vedený intuicí, který má své zákonitosti, bohužel málo známé.

Ostatně i sny mají své Režiséry snů a od nich lze zjistit jejich přesný význam a nehledat ve snáři. Stejně je snář jen náhražkou, význam je často jiný.

 

První meditace s lysohlávkami

Osm proužků sušené houby jsem vmíchal do teplých fazolí v kyselém nálevu, nebyly ani znát a dokouřil jsem k tomu půlku zbylé cigarety. Poslouchal jsem jako vždy Lisu Gerrard, moc se osvědčila.

Byla dost podobná minulým, jen daleko delší, pět hodin. V první půli byl pocit dost silně tísnivý, v druhé extatický, ale ne moc, spíš jejich kombinace, ale vždy klidné. Božské síly byly jako posledně 4,5-4,8 IQ asi 200 a probleskovaly vyšší. Prostě hlavně transformace a nové pohledy na život. Základní myšlenka byla – Bůh je Sám pro Sebe věčná otázka, není nic konečného. Vše je strašně složité. Hledání podstaty mizí v nekonečnu. Na vše je odpověď stejná – nekonečno Nekonečen!

Nastala obvyklá krásná Hra rozšířeného vědomí, ukazoval spleť souvislostí jdoucí do abstraktního světa Boha, jakési matematiky.

Byla to operace na tisících místech v těle současně, jakoby v něm chirurgicky vytvářeli prostorové obrazy, děje. Vytvářel mi mnoho abstraktních ekvivalentních obrazů téhož, na to nejsem zvyklý, bylo dost těžké poznat co znamenají, správně je prožít, to je ale požadavek života,  inteligence, Boha.

Kamarád Pavel se bojí Jinakosti Boha a není se čemu divit! Všude tisíce otazníků jak to je. Vždy se o něco hraje. Všechny děje jsou částí nějakého jiného, vyššího a skrytého děje. Ukazovali mi božský virtuální blikavý svět, je jako promítaný film.

Vše je fraktál, i já jsem bod na fraktálu, také fraktál. I mysl, vše. Jak je vše jako stroj jednoduché zevně, složité podstatou! Neochota a strach se léčí tímtéž.

Ukazovali mi tajemství sjednocení dualit, ale nedalo se to rozumem chytit. Kde je pak to oddělení? Spíš naznačovali, než do detailu rozebírali.

Lézt po Himalájích také není selanka. Zápisky jsou teď jen stínem meditačních prožitků.

Že se mi nikdy nic nestane, mám dost odevzdanosti, poslouchám Jejich varování. Ta úžasná krása meditací, i když jsou trochu bolestivé, ale Inteligence v nich pracuje úžasně! To nelze s ničím srovnat.

Jak to pak budeš luštit zápisky v meditaci, abys to sepsal, z toho bych se pozvracela, suše konstatovala božská síla.

 

Naposledy mi vykládala princip konfigurace archetypů. Prostě nic nepadá s nebe náhodně, ale vše se nastavuje.

 

Druhy psychonautiky

Jelikož se zabývám výzkumem psychonautiky, hledám, jak ji rozdělit a popsat. Znám vlastně jen mystickou psychonautiku. Ta se směruje na vyšší Já, tedy intuici, poznává Ji v tripech. K tomu dostává filozofickou a psychologickou výuku. Tímto procesem se intuice postupně zesiluje, což přináší spoustu výhod.

Pak je tu nejčastější psychonautika, jako druh zábavy. Už velmi dávno se využívala další, umělecká psychonautika. Beatles, Morrisone atd. skládali texty a hudbu pod vlivem psychedelik. Rovněž malování či tanec je pod vlivem velmi rozšířené.

Už v 60.letech se prokázalo, že psychedelické tripy mohou pomoci i architektům, dokonce i technikům. Dostávají kvalitní inspiraci podobně jako umělci.

Nejméně znám psychonautickou terapii. Osobně považuji psychedelika za zesilovače všeho, tak bych viděl použití spíše jen v paliativní péči, jinak riskujeme psychospirituální krizi.

Znáte ještě nějaké další druhy psychonautiky?

 

 

Psychedelické transy nejsou zdarma. Nic není zdarma

Když jsem začal sérii tripů jednou měsíčně, bylo mi divné, že několik dnů před tripem i po něm cítím hroznou únavu. Znal jsem ji už z channelingu. Když jsem komunikaci s intuicí přeháněl, třeba 60 otázek denně, sotva jsem chodil. I jasnovidectví bere energii, i telekinéze Kulaginovou atd. vyčerpávala.

Až po letech jsem komunikací s Režisérem tripu zjistil všechny souvislosti. Řídí to duchovní zákony. Základ je to, že jsme jen lidé a proto nemůžeme mít to, co mají bohové a božstva, Jejich schopnosti a pocity.

Meditace, čili trip, je jen malá exkurze k Nim. Jako když jdete na prohlídkou Versailes. Také není zdarma a jen na chvíli tam smíte být.

Když už jsem měl meditací víc než sto, čím dál víc mi Režisér tripu dával na vědomí, že už Tam nemám chodit, že už To stačilo. Co chtěli mi už řekli a ukázali, prožil jsem Jejich pocity a to stačí. Pak mi po 250tém tripu psychedelika zatrhli úplně.

I když jsem si vzal ultrasilnou žábu, dali mi totéž co v malých meditacích které mám denně bez drogy. Jen silnější Jejich pocit, ale bez děje, klidný. A tak to budu mít trvale, ač mi to vadí.

Velkým přínosem ale je, že tento Pocit mám vlastně stále, i když slabější. Kolísá v závislosti na situaci. I za něj se platí tzv.zátěžemi. Je jich mnoho druhů. Ostatně popisuje je i sv.Terezie z Ávily, sv.Hildegarda z Bingenu i sv.Faustyna. Nelze jim uniknout.  Nepřesně se jim říká Temná noc duše. Viz http://intuice.mysteria.cz/temna-noc-duse.htm

 

 

Cesta k channelingu

K channelingu mne přivedla kniha Moodyho. Můj otec v 80.letech byl 2x v Kalifornii v centru Summit University, jež byla celá řízena channelingem od tzv. Ascended Masters přes médium Elizabeth Clare Prophet viz http://summituniversity.org/donate/about-us/history-of-summit-university/ už asi po její smrti na Alzheimera channeling nedělají. Škoda, že to nikdo nepřevzal. Podívejte se sami, anglicky moc neumím.

Stránek o channelingu se na webu z různých států mnoho, např.:

https://www.crystalinks.com/channeling.html

https://www.channeling.net/

Není od věci se s jejich zkušenostmi seznámit. Channeling, jako vše je, možno stále zlepšovat.

 

Tripreport

Jak nás vidí Velebnost vyššího Já

Po rušné debatě ve skupině Psychedelické Česko jsem šel do backflashového tripu, tj.bez psychedelik, jen navozením stavu v tripu. Během dvou vteřin jsem jako vždy prošel Branou do světa Velebnosti, hrdé a posvátné Vznešenosti světa intuice, vyššího Já s Jeho božským pocitem.

Vnímání hudby se opět neuvěřitelně zdokonalilo, kam se hrabou virtuózové. Klid tripu náhle narušila aktivita intuice. Začala mi ukazovat, jak nás vidí Ona. Jako hejno hádajících se myšek. Přou se, každá vyjadřuje to své, a ne se shodnout. Gestikulují a přou se jak na tureckém bazaru. A božská intuice tomu v úsměvem přihlíží ve stavu klidné a posvátné Velebnosti.

Nekritizuje to, spíš naopak. I když chování myšek je dost legrační, aspoň se snaží. Nakonec je asi za tím vším...

 

 

 

Channeling dnes u křížku

Při návštěvě hřbitova jsme dnes obešli hroby příbuzných a vyzdobili je. Svíčku jsme dali i ke křížku Krista. Oslovilo mne tam božské: „Nebuď tak přísný a útočný na ostatní. Hádky nemají smysl. Ber je jací jsou.“

Uznejte, že to má logiku, jen ji realizovat... Hlavní je umět channeling viz

http://intuice.mysteria.cz/channeling.htm

https://www.crystalinks.com/channeling.html

https://www.channeling.net/

 

 

Doba covidová

Tohle se mi doneslo v této podivné době covidové. Lidi jsou z kombinace pandemie a začínajících svátků hodně vykolejení a řeší to drogami včetně alkoholu.

Jeden třicátník na párty sobě podobných zkombinoval 30 lysohlávek a alkoholem a ještě se posílil pervitinem. Odvezli ho na JIPku, kde vyřvával.

Jiného přivezli policajti. Běhal nahý po ulicích. Našli mu LSD a davaj domů. Nejvíc je opět opilců, rozjede se jim srdce a už jsou na interním oddělení.

Pak mají z toho maléry, protože vychytralí zdravotníci volají rodinu, maminku atd., aby hříšníka odvezli a domluvili mu, což fakt pomáhá.

Vždycky říkám, že psychedelika jsou posvátné látky a kombinovat je s alkoholem či perníkem je békovina.

 

 

Channelingová psychonautika známá i neznámá

Po letech výzkumů psychonautiky je mi jasné, že současné znalosti o ní jsou velmi vágní. Řada informací se ví, ale tabuizuje. Na spoustu otázek není odpověď a spousta otázek ani nebyla položena, natož odpovězena. To však nám umožňuje široké pole působnosti výzkumu.

Měl jsem to štěstí, že jsem na začátku mé psychonautiky kromě knih dr.Grofa studoval i s knihu dr.Moodyho kde se popisoval channeling. Už tenkrát jsem si všiml úzkého vztahu mezi nimi a naučil jsem se postupně zvládat oboje. Přineslo mi to spoustu výhod.

Channeling je komunikace s vyššími úrovněmi vědomí, které označujeme jako intuice, vyšší Já či Nadjá. Prováděla se od nejstarších dob u šamanů a zasvěcenců, později u proroků i některých svatých. Metoda je poměrně jednoduchá. Není k ní potřeba ani psychedelikum, stačí nízký stupeň transu.

Tak jako každá práce vyžaduje praxi a verifikaci. Začátečníci často nevěří svým výsledkům a nemusí se také správně napojit na kvalitní zdroje informací.

Psychonautikové bohužel nemají velkou ochotu se to naučit. Přitom v transpersonálním tripu často sami channeling dělají! Vyšší stupně vědomí se jim přihlásí v symbolech, třeba v oživlých houbičkách.

Každý trip má přece svého režiséra, není nahodilý, nesmyslný. Má svou logiku ovlivněnou setem a settingem i když ji nechápeme. Pokud umíme s Režisérem tripu komunikovat i mimo trip, může nám mnohé vysvětlit, co jsme nepochopili. Mnoho se totiž zapomene, nebo pokroutí.

Kdo má zájem, může tohoto režiséra tripu, svou intuici, využít jako svého osobního Učitele, Gurua. Je daleko lepší než kdokoliv z lidí.

O channelingu je u nás i ve světě spousta knih, např. Hovory s bohem, Emanuelova kniha atd. Jsou i učebnice a kurzy na webu. Pro základní informaci:

http://intuice.mysteria.cz/channeling.htm

https://www.crystalinks.com/channeling.html

https://www.channeling.net/

 

 

Vánoční zamyšlení

Je doba Vánoc, období obrácení se k Bohu. Různí preláti nám vykládají svoje moudra. Papež bude mít půlnoční dříve než jindy. Ale trip je přece také bohoslužba, je-li tak nasettingovaná.

 A v něm lze setkat se skutečným Bohem. Je však úplně Jiný, než si papeženci představují. Dokonalost, Všemohoucnost, Věčnost.

Bůh je Realita sama... A Ta je nepopsatelná. Proto psychonauti jsou vlastně dál než oni. Mají odvahu jít do Toho, což by papeženci vždy odmítli. Proto budou vždy jsem vykládat své naivity.

Mluví jen o sociální práci, o mravnosti i církevních restitucích, pletou se do politiky. Nic z toho však není náboženství. To je o poznání a přijetí Reality jaká Je.

To jsem napsal i proto, abyste si uvědomili, že psychonauti jsou vlastně elita společnosti, která vidí do Podstaty, kterou jiní vidět nechtějí, jen svá přání.
  <div class=  

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Poslední fotografie


Kontakt



Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 73050
Měsíc: 1249
Den: 107